Rețea de TRAFIC de BEBELUŞI cu intermediari români, în Grecia. Cât cereau traficanţii pe un nou născut

Rețea de TRAFIC de BEBELUŞI cu intermediari români, în Grecia. Cât cereau traficanţii pe un nou născut

Poliţia elenă a destructurat o rețea de trafic de bebeluși în care erau implicaţi şi intermediari români. Un copil costa între 70.000 și 120.000 de euro. 

Un celebru medic ginecolog din Chania, Creta conducea reţeaua care făcea trafic cu nou născuţi. Medicul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, este administratorul unei clinici de fertilitate.

Acesta a fost sprijinit de angajații clinicii, alături de care ar fi intermediat vânzarea de bebeluși contra unor sume cuprinse între 70.000 și 120.000 euro pentru un copil, a informat joi publicaţia din Grecia ProtoThema.

Printre clienții clinicii s-au numărat cupluri fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care voiau să devină părinți. Surse apropiate cazului au declarat pentru publicația citată că cei care doreau să cumpere un copil încheiau contracte de coabitare fictive cu femeile folosite drept mame surogat, urmând să se separe după ce femeile nășteau și predau copiii. 

"În acest fel, folosind documente false, încercau apoi să obțină intrarea în legalitate a copiilor, pentru a nu fi descoperiți de autorități", a precizat digi24.ro, care citează publicaţia elenă. 

Victimele au fost descoperite de polițiști în Creta. Femeile provin din țări precum România, Ucraina, Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia, iar unele dintre ele erau chiar și în ultimele săptămâni de sarcină.

Ce rol aveau românii în reţea

Din rețea făceau parte și trei "brokeri" care lucrau în Atena, Salonic și în România. Aceştia aveau sarcina de a găsi femei, în principal din țările din Balcani și din Europa de Est, și a le convinge să colaboreze cu rețeaua în schimbul unei sume de bani.

O femeie din România lucra chiar în acest centru, având toate legăturile cu România - Atena și România - Salonic. Mai erau alți doi intermediari, unul în Salonic și unul în România, care găseau femeile și le aduceau - din România la Salonic și din Salonic la Chania cu toate cheltuielile plătite

Românca angajată la clinică avea rolul de a le prelua pe femei și, în colaboare cu ceilalți membri ai rețelei, avea grijă de ele, ocupându-se de mâncare, cazare și îngrijiri medicale, până nășteau.

Autoritățile au arestat deja nouă persoane. Profiturile obținute de rețea din activitatea infracțională erau atât de mari, încât au înființat și companii offshore pentru a gestiona banii câștigați fără a trezi suspiciuni. 

În Atena a fost arestată o româncă, asociată a rețelei, și o femeie care născuse deja un copil și care intenționa să meargă cu românca la Salonic pentru a-l preda unui cuplu contra cost.

Comenteaza