Renovare la Hollywood. Celebra inscripție va beneficia de un „tratament estetic” înaintea aniversării centenarului

Renovare la Hollywood. Celebra inscripție va beneficia de un „tratament estetic” înaintea aniversării centenarului
| Foto: mulevich - Depositphotos.com

La Hollywood, nu doar vedetele îşi pot face un lifting: celebra inscripţie monumentală formată din literele majuscule ale numelui acestui cartier din Los Angeles va beneficia de o renovare a faţadei, informează AFP.

Faimoasa inscripţie, construită în 1923 cu vedere spre capitala mondială a studiourilor de cinema, va beneficia de un „tratament estetic'' înainte de aniversarea centenarului, anul viitor.

Lucrările vor începe luni şi se estimează că vor dura circa opt săptămâni, a anunţat Hollywood Sign Trust, organizaţia care se ocupă de conservarea inscripţiei.

După o curăţare realizată cu jet de apă sub presiune, literele, cu o înălţime de 14 metri, vor fi revopsite. Se estimează că va fi necesară o cantitate totală de 1.500 de litri de grund şi de vopsea albă.

„Acest panou este mândria Los Angeles-ului şi suntem nerăbdători ca această renovare să poată fi văzută de fanii din lumea întreagă cu ocazia acestui centenar foarte special'', a precizat Jeff Zarrinnam, preşedintele Hollywood Sign Trust.

Comenteaza