Proteste violente şi brad de Crăciun incendiat după ce un tânăr a fost împuşcat mortal. Încălcase legea carantinei

Proteste violente şi brad de Crăciun incendiat după ce un tânăr a fost împuşcat mortal. Încălcase legea carantinei
| Foto: www.dailysabah.com

Forţele de ordine albaneze au tras, miercuri seară, cu gaze lacrimogene ca răspuns la tirurile cu pietre ale manifestanţilor care protestau în capitala Tirana, relatează France Presse.

Mai multe sute de persoane au ieşit pe străzile orașului pentru a cere demisia ministrului de Interne, Sander Lleshaj, după decesul unui tânăr de 25 de ani cu o zi mai devreme.

Protestatarii s-au adunat în faţa clădirii Ministerului de Interne, apoi a sediului guvernului, aruncând cu pietre şi petarde înainte de a fi respinşi cu tiruri de gaze lacrimogene de forţele de intervenție. „Jos dictatura” și „Vrem dreptate”, au scandat manifestanţii care au incendiat un brad de Crăciun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Gentian Mullai, 8 agenți au fost răniţi uşor de pietre şi alte proiectile. Presa locală a informat că un jurnalist şi un manifestant au fost răniţi, de asemenea, în timpul violențelor.

Apelurile la proteste au fost lansate pe reţelele sociale după moartea lui Klodian Rasha, ucis de un poliţist în timpul restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Potrivit familei sale, el plecase de acasă pentru a cumpăra ţigări.

Ministrul de interne a anunţat deschiderea unei anchete pentru a stabili circumstanţele exacte ale incidentului. Presupusul autor al focului de armă mortal a fost reţinut, potrivit Parchetului.

În ultimele săptămâni, autorităţile au impus din nou măsuri de restricţie împotriva coronaviruslui. Pandemia a făcut peste 950 de morţi în Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori.

Comenteaza