Mașina de propagandă a lui Putin îi îndeamnă pe soldați să jefuiască porumbul Ucrainei. Tone de cereale din Ucraina trec prin Portul Constanța, pentru a fi exportate mai departe

Mașina de propagandă a lui Putin îi îndeamnă pe soldați să jefuiască porumbul Ucrainei. Tone de cereale din Ucraina trec prin Portul Constanța, pentru a fi exportate mai departe

Trupele de jefuitori ale lui Vladimir Putin au primit un nou mesaj de la propagandiști. Aceştia sunt îndemnaţi acum să fure porumb din Ucraina pentru ca Rusia să-l vândă apoi, Chinei. Tone de cereale din Ucraina trec prin Portul Constanța, pentru a fi exportate mai departe.

S-a confirmat de la începutul invaziei ruse în Ucraina că armata lui Putin este una de jefuitori. Soldați ruși au fost filmați în timp ce trimiteau la familiile lor, printr-o firmă de curierat din Belarus, lucruri furate din Ucraina. Civilii au declarat că le-au furat din case cam tot ce au putut duce, de la haine, bijuterii unelte, scaune, aparatură electrocasnică, până la mâncare.

În acest context în care invadatorii sunt investigaţi pentru crime de război, aceştia nu îşi mai pun problema că cineva i-ar putea opri să facă absolut ce vor în teritoriile ocupate. Aşa că trupele de jefuitori ale lui Vladimir Putin au primit un alt mesaj de la propagandiști. Moscova a transmis acum semnalul ca armata să fure porumb din Ucraina pentru ca apoi Rusia să-l vândă, Chinei.

Remarcile de la televiziunea de casă a Kremlinului, Rossia-1, vin în contextul în care soldații ruși ar fi furat deja echipamente agricole în valoare de 5 milioane de dolari și materiale de construcții, pe lângă tot ce au luat din locuințele oamenilor.

- Acordul dintre Ucraina și China cu privire la porumb nu a trecut mai departe, a remarcat un invitat al emisiunii lui Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinului.
- Dacă chinezii au nevoie de porumb, atunci îi vom aproviziona noi cu cel din Ucraina?întreabă Volodimir Soloviov.
- Desigur, desigur. Mai ales că avem toate oportunitățile să facem acest lucru. Dacă oprim accesul acestei foste republici sovietice Ucraina la Marea Neagră, la terenurile cu recolte și la depozitele cu grâne, atunci acesta este cel mai periculos lucru pentru ucraineni. La fel ca accesul la porumb, a explicat invitatul. 

Traseul de export al cerealelor din Ucraina trece prin România. În urmă cu o săptămână 80.000 de tone de cereale din Ucraina au ajuns în Portul Constanța, pentru a fi exportate mai departe. România, stat membru UE, are frontiere comune la Marea Neagră - o arteră majoră de transport pentru cereale şi petrol - cu Bulgaria, Turcia, Georgia şi Ucraina.

Comenteaza