Probleme pentru Boeing: toate navele rămân la sol, după ce motorul unui avion a luat foc în zbor. "Zgomot înfiorător, o bubuitură"

Probleme pentru Boeing: toate navele rămân la sol, după ce motorul unui avion a luat foc în zbor. "Zgomot înfiorător, o bubuitură"

128 de avioane comerciale de tip Boeing 777 din întreaga lume vor fi verificate, după ce un avion a trebit să efectueze o aterizare de urgență, în urma unor probleme apărute la motorul din dreapta. 

APEL 911: „S-a auzit o bubuitură puternică în zona intersecției dintre Bulevardul 17 cu strada Cedrului. Cad bucăți mari din cer. Motor albastru.”

Era imposibil să nu auzi teribila bubuitură. Fie că avionul trecea pe deasupra, fie că zburai cu aeronava United Airlines, care abia decolase de la Denver, sâmbăta, cu 241 de oameni la bord. Câțiva pasageri au văzut prin hublouri cum unul dintre motoare luase foc și se desprindeau bucăți din el. Alții au tras parasolarele și au început să se roage, îngroziți la gândul că o tragedie ar putea fi iminentă, transmite stirileprotv.ro.

Pasager: „Căpitanul tocmai ne anunțase: “Am ajuns la altitudinea de croazieră.” Cred că nici nu încheiase bine comunicarea, când a fost o explozie puternică, s-a zdruncinat avionul și a început să coboare brusc. Parcă eram într-un lift care cădea în gol.”

Pasager: „Zgomot înfiorător, o bubuitură... Primul meu gând a fost că o bombă a explodat în avion.”

La sol, într-o suburbie a Denverului, oamenii căutau să se puna la adăpost de resturile care cădeau din cer.

Locuitor Denver: „Am văzut cum iese fum negru și apoi, după vreo zece secunde, am văzut cum apare o minge de foc. Am crezut că va exploda. Mă îngrijorau bucățile mari care tot cădeau din motor, pentru că avionul zbura deasupra unei zone dens populate.”

Mai multe companii aeriene au reținut la sol aeronavele Boeing 777. 

loading...
Comenteaza