Președintele Turciei, declarație șocantă: Hamas nu e organizație teroristă, e un grup de luptători pentru eliberare

Președintele Turciei, declarație șocantă: Hamas nu e organizație teroristă, e un grup de luptători pentru eliberare
| Foto: https://www.politico.eu/

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a anulat vizita în Israel și a făcut o declarație surprinzătoare cu privire la organizația teroristă Hamas.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat miercuri că organizaţia islamistă palestiniană Hamas, care a lansat un atac împotriva Israelului pe 7 octombrie şi a ucis peste 1.400 de oameni, "nu este o organizaţie teroristă", ci un "grup de luptători pentru eliberare".

"Întregul Occident consideră Hamas o organizaţie teroristă. De aici vă spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul îţi datorează multe. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic.

Hamas nu este o organizaţie teroristă. Este un grup de luptători pentru eliberare, care luptă pentru a-şi proteja pământul şi cetăţenii", a declarat Erdogan în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara, transmite EFE, citată de Agerpres.

Erdogan a acuzat Israelul că a profitat de bunele intenţii ale Turciei şi că nu se va mai deplasa în Israel, aşa cum era planificat, a transmis Jerusalem Post.

Comenteaza