Papa Francisc se simte „mult mai bine” Când are dificultăți Suveranul Pontif

Papa Francisc se simte „mult mai bine” Când are dificultăți Suveranul Pontif
| Foto: zatletic - Deposiphotos.com

Papa Francisc a declarat azi că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit.

Papa Francisc, afectat recent de o inflamaţie pulmonară, a declarat miercuri că se simte mult mai bine, deşi se confruntă în continuare cu dificultăţi la vorbire, transmit agenţiile Reuters şi ANSA, citate de Agerpres.

Papa are dificultăți

„Mă simt mult mai bine, dar am dificultăţi când vorbesc prea mult", a precizat suveranul pontif la începutul audienţei sale săptămânale, rugându-l pe monseniorul Filippo Ciampanelli să citească textul principal în locul său.

Papa, care împlineşte 87 de ani luna aceasta, a sosit în sala de audienţe de la Vatican ajutându-se de un baston.

Vorbind pentru scurt timp, cu o voce foarte joasă, la sfârşitul audienţei, suveranul pontif a îndemnat la rugăciuni pentru locuitorii din Ucraina, Israel şi teritoriile palestiniene ocupate, care suferă de pe urma efectelor războiului.

„Războiul este întotdeauna o înfrângere, nimeni nu are de câştigat, toată lumea pierde; doar producătorii de arme câştigă", a declarat papa Francisc.

Papa şi-a anulat săptămâna trecută, la recomandarea medicilor, o călătorie planificată la summitul COP28 asupra climei, în desfăşurare la Dubai, după ce a fost diagnosticat cu gripă şi inflamaţie pulmonară.

Comenteaza