O femeie a rămas mutilată după o mușcătură de paianjen. Medicii i-au mai dat 2% șanse de viață

O femeie a rămas mutilată după o mușcătură de paianjen. Medicii i-au mai dat 2% șanse de viață

O femeie de 39 de ani, mamă a doi copii, a fost să își piardă și viața după o mușcătură de paianjen. Femeia a rămas fără un picior. 

Deși nu își amintește, familia ei era pregătită să-și ia rămas bun. ”Doctorul mi-a spus că am avut 2% șanse să supraviețuiesc, așa că m-am simțit incredibil de binecuvântată”, a povestit Bridgette Garza.

Problemele au început să apară la sfârșitul anului trecut, când Bridgette Garza, din Texas, SUA, a observat ceva ce semăna cu un coș pe una dintre coapse.

Zece zile mai târziu, femeia s-a trezit cu piciorul stâng acoperit de vezicule și cu o stare generală de rău. A mers de urgență la spital, unde a petrecut mai bine de două săptămâni la terapie intensivă.

Ulterior, medicii i-au spus că, cel mai probabil, coșul de pe coapsă era, de fapt, semnul unei mușcături de paianjen, căci la spital ea ajunsese cu fasciită necrozantă și în șoc septic.

”Se pare că am stat acasă 10 zile deși eram în șoc septic. Mă durea piciorul, dar nu m-am dus la spital din cauza coronavirusului. Nu am vrut să risc să mă îmbolnăvesc și chiar am crezut că durerea o să treacă. Dar în cea de-a zecea zi eram tare dezorientată când m-am trezit din somn. Nu puteam să mă sprijin în picior și copiii mei de 15 și 14 ani mi-au spus că părea că un șarpe verde mi s-a înfășurat pe picior”, a povestit femeia, potrivit The Sun.

Bridgette a trebuit să suporte șapte operații, opt grefe de piele și să i se amputeze piciorul stâng de sub genunchi. Și, deși nu își amintește, familia ei era pregătită să-și ia rămas bun.

„Nu-mi amintesc nimic, dar când m-am trezit, doctorul a rămas uimit. Nu aveam idee unde mă aflu sau cum am ajuns acolo. În acest moment, nici nu știam că îmi lipsește o jumătate de picior. Doctorul mi-a spus că am avut 2% șanse să supraviețuiesc, așa că m-am simțit incredibil de binecuvântată”, a mai spus ea.

Bridgette nu știe nici acum cum a ajuns într-o asemenea stare, însă medicii spun că, cel mai probabil, totul a plecat de la o mușcătură de păianjen.

A petrecut patru săptămâni în spital și a trebuit să învețe cum să meargă din nou.

„La început, am crezut că este sfârșitul lumii, nu puteam face mai mult de doi pași la un moment dat folosind un cadru. Dar nu am cedat emoțiilor. Știam că trebuie să ajung acasă la copiii mei”, a mai povestit ea, potrivit observatornews.ro.


  

Comenteaza