Nereguli la Eurovision. Organizatorul dezvăluie că şase jurii naţionale, printre care şi România, au fost scoase din concurs

Nereguli la Eurovision. Organizatorul dezvăluie că şase jurii naţionale, printre care şi România, au fost scoase din concurs
| Foto: facebook.com/EurovisionSongContest

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) dezvăluie că şase jurii naţionale au fost eliminate din concurs, în cea de-a doua semifinală, din cauza unor nereguli la vot.

Concret, din Eurovision 2022 au fost eliminate Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino.
 
Organizatorul Eurovision a venit cu soluţia de a colabora cu partenerul său de vot şi au calculat un rezultat agregat, ce a înlocuit votul fiecărei ţări eliminate, pentru a doua semifinală, dar şi pentru marea finală (calculând în baza rezultatelor altor ţări cu un vot identic), procesul fiind validat de către monitorul independent de vot.  
 
„În analiza votului juriului de către partenerul de vot pan-european al EBU după cea de-a doua repetiţie generală pentru a doua semifinală, au fost identificate anumite tipare de vot neconforme în rezultatele a şase ţări”, transmite EBU într-un comunicat de presă, citat de escxtra.com. 
 
EBU transmite, totodată, că îşi rezervă dreptul de a elimina voturile suspecte în conformitate cu instrucţiunile oficiale de vot. 
 
Sâmbătă seara, România nu a putut anunţa punctajul juriului, din motive tehnice. Coordonatorul concursului a anunţat că ţara noastră oferă 12 puncte oferite Ucrainei, care a câştigat concursul din acest an.

 

Comenteaza