Măsuri de relaxare pentru persoanele vaccinate din Ungaria. Se poate și la noi?

Măsuri de relaxare pentru persoanele vaccinate din Ungaria. Se poate și la noi?
| Foto: libertatea.ro

Premierul Ungariei, Orban Viktor, anunţă un plan important de redeschidere pentru cei care au primit cel puţin o doză de vaccin. Maghiarii primesc un „paşaport de imunitate” cu care pot reveni la viaţa pre-pandemică.

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunţat vineri că cei care au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID vor putea vizita o gamă largă de locuri publice care urmează să fie redeschise în curând, scrie DPA, potrivit Mediafax.

„Până la jumătatea săptămânii viitoare, vom fi la 4 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză”, a declarat Orban la radioul public. „Atunci vom pune la dispoziţia celor care au paşaport imunitar o gamă largă de servicii", a adăugat premierul.

Oricine deţine acest document va putea să revină la viaţa pre-pandemică: poate merge din nou la teatre, cinematografe, grădini zoologice, parcuri sălbatice, circuri, muzee, evenimente sportive şi săli de sport, hoteluri şi restaurante.

Un „paşaport de imunitate” este eliberat oricui a primit cel puţin o doză de vaccin. Documentul de dimensiunea cardului de credit nu conţine nicio informaţie despre vaccinul care i-a fost administrat titularului, are doar numele persoanei şi alte câteva informaţii personale, alături de data vaccinării.

Ungaria face progrese semnificative în campania sa de vaccinare, în parte deoarece foloseşte vaccinuri făcute de Rusia şi China care nu au fost aprobate. Până în prezent, puţin peste 3,5 milioane de unguri au primit o doză de vaccin, în timp ce aproape 1,5 milioane sunt complet imunizaţi. Ungaria are o populaţie de puţin sub 10 milioane de oameni. Rămâne de văzut cum va decurge acest experiment și dacă se va implementa și la noi.

Comenteaza