Lecţie COVID pentru autorităţi: 3 milioane de teste în doar 2 zile!

Lecţie COVID pentru autorităţi: 3 milioane de teste în doar 2 zile!
| Foto: googleapis.com

Trei milioane de probe au fost prelevate în doar două zile de la locuitori ai oraşului Quingdao, o metropolă din estul Chinei, care a organizat o campanie rapidă de testare în masă a celor 9 milioane de rezidenţi au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP.

În acest oraş portuar, în care este fabricată berea Tsingtao, cozi impresionante de persoane care doreau să se testeze s-au format pe străzi. Primăria locală nu vrea să-şi asume niciun risc după ce trei cazuri pozitive au fost descoperite weekendul trecut, transmite Agerpres.

Într-o perioadă în care multe ţări întâmpină dificultăţi în organizarea unor campanii de testare pe scară largă, personalul medical din Qingdao, purtând combinezoane integrale de protecţie, a instalat cu mare rapiditate mai multe corturi medicale în toate zonele oraşului.

Locuitorii au fost informaţi în legătură cu cele mai apropiate centre de testare în raport cu domiciliile lor de către reprezentanţii autorităţilor locale de sector, care sunt responsabile şi cu organizarea sosirii rezidenţilor în diverse spaţii de testare.

"Până marţi, 13 octombrie, la ora locală 08:00 (24:00 GMT), municipalitatea a prelevat deja 3.078.528 de eşantioane", a anunţat Comisia municipală pentru sănătate.

"Un număr total de 1.107.883 de rezultate au fost deja obţinute până în prezent şi niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit", a adăugat aceeaşi comisie municipală într-un comunicat.

Autorităţile din Qingdao au lansat duminică o campanie ce vizează recoltarea de probe medicale într-un interval de cinci zile de la toţi cei 9,4 milioane de locuitori, după apariţia a trei cazuri pozitive în aceeaşi zi într-un spital.

Totuşi, autorităţile locale vor avea nevoie de un interval de timp puţin mai mare pentru a obţine toate rezultatele acestor teste.

După apariţia mini-focarului de COVID-19 în oraşul balnear chinezesc, care organizează în fiecare vară un foarte popular Festival al Berii, 12 cazuri au fost în total recenzate pe plan local (şase bolnavi şi şase persoane asimptomatice), potrivit Comisiei municipale pentru sănătate.

China, ţara în care virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în decembrie 2019, afirmă că a reuşit în mare parte să controleze epidemia de COVID-19 pe teritoriul său. Autorităţile chineze anunţă doar câteva cazuri noi de persoane bolnave în fiecare zi, din care majoritatea sunt persoane care s-au întors din călătorii în străinătate.

Comenteaza