Kievul spune că rușii răpesc copii ucraineni și îi exploatează sexual: "Pentru 3.200 de euro oferă un băiat ucrainean"

Kievul spune că rușii răpesc copii ucraineni și îi exploatează sexual: "Pentru 3.200 de euro oferă un băiat ucrainean"

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineţ, îi acuză pe ruşi că răpesc copii din ţara sa pentru a alimenta traficul sexual.

"Conturile (de pe aplicaţia Telegram) dezvăluie că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei", a declarat joi comisarul pentru drepturile omului Dmitro Lubineţ.

"De exemplu, ei oferă un băiat ucrainean pentru 250.000 de ruble (peste 3.200 de euro)", a adăugat el, precizând că este vorba despre un orfan.

Dmitro Lubineţ a publicat pe Telegram un fragment dintr-un schimb de replici luat de pe un forum internet, pe care nu îl numeşte. Dialogul are loc între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în realizarea unui film pornografic cu copii. "Este din Ucraina, de la un orfelinat, nu are părinţi", a scris una dintre persoane. "Aducem copii mici pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem", a adăugat această persoană, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Dmitro Lubineţ nu a precizat cum a obţinut fragmentul de conversaţie, dar a cerut poliţiei şi sistemului judiciar ucrainean să ia "măsuri adecvate pentru a-i găsi şi pedepsi pe vinovaţi".

"Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează copiii noştri în mod insidios", a adăugat el. "Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?" - se întreabă indignat comisarul pentru drepturile omului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza