Israelul va înarma populația civilă pentru a riposta în situații de criză

Israelul va înarma populația civilă pentru a riposta în situații de criză
| Foto: https://thewest.com.au/ - Kfar Aza, Israel / Credit: Alexi J. Rosenfeld/Getty Images

Poliţia israeliană a anunţat luni că va începe înarmarea civililor pentru a riposta în cazul unui atac sau a unei situaţii de criză.

Şeful poliţiei Kobi Shabtai şi ministrul Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir "au decis să extindă unităţile de intervenţie de urgenţă care acționează sub comanda poliţiei în toate oraşele", se arată într-un comunicat de presă comun.

Acțiunea nu este o noutate în peisajul de securitate israelian, localităţile de la graniţele țării având de mulţi ani astfel de unităţi, formate din veterani de armată care primesc arme, sunt pregătiți şi acţionează în caz de atacuri sau situaţii de urgenţă în coordonare cu armata sau poliţia.

Cele "347 de unităţi noi" vor fi formate din "13.200 de civili voluntari în rândurile poliţiei, care vor fi înrolaţi şi vor primi puşti şi echipamente de protecţie", transmite Agerpres.

Din 7 octombrie, aproximativ 41.000 de israelieni au solicitat permise pentru arme de foc, comparativ cu 38.000 în fiecare an. "Masacrul din sudul (Israelului) arată cât de importante sunt unităţile de urgenţă: au salvat comunităţi întregi", a afirmat ministrul Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir. 

Israelul a promis că va distruge Hamas şi a răspuns printr-o campanie intensivă de bombardamente asupra Fâşiei Gaza, care a ucis aproximativ 2.750 de persoane, potrivit autorităţilor locale.

Comenteaza