Israelul a anunțat că Hamas „a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza”

Israelul a anunțat că Hamas „a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza”
| Foto: https://www.i24news.tv/

Mişcarea Hamas „a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza” şi combatanţii săi „fug spre sud”, a afirmat luni ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.

După cinci săptămâni de război cu mişcarea islamistă palestiniană, Israel a anunțat că Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza, informează AFP, citată de Agerpres. Imediat după aceea au apărut fotografii cu soldații IDF fotografiați cu steagul israelian în clădirea Parlamentului din Gaza.

Civili „jefuiesc baze ale Hamas. Ei nu mai cred în guvernul Hamas la putere”, a adăugat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, într-o înregistrare video difuzată de mai multe canale de televiziune.

Numărul total al palestinienilor uciși în Fâșia Gaza a crescut la 11.240, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas. Printre victime se numără 4.630 de copii și 3.130 de femei, potrivit purtătorului de cuvânt al autorității.

Aripa armată a Hamas a declarat luni că le-a spus mediatorilor din Qatar că este pregătită să elibereze 70 de ostatici, printre care femei și copii, pe care îi ține în Gaza în schimbul unui armistiţiu de cinci zile, informează Reuters, citată de digi24.ro.

Comenteaza