Israel: Un celebru actor din "Fauda" a fost grav rănit în luptele din Fâşia Gaza

Israel: Un celebru actor din "Fauda" a fost grav rănit în luptele din Fâşia Gaza
| Foto: Yes Studios

Actorul și cântărețul israelian Idan Amedi, care a jucat și în cunoscutul serial "Fauda", a fost rănit grav în timp ce lupta în armata israeliană în centrul Fâșiei Gaza.

Amedi s-a alăturat serialului Fauda în timpul celui de-al doilea sezon al acestuia pentru a interpreta rolul lui Sagi Tzur, un nou bărbat sub acoperire care vine în echipa lui Doron Kabilio. Actorul din Fauda, care a jucat în 36 de episoade ale celebrului serial, este și un cunoscut cântăreț în Israel, lansând 5 albume din 2011 încoace, scrie HotNews.ro, care citează The Times of Israel și The Jerusalem Post.

Idan Amedi a fost rănit de schije și a fost transportat cu avionul din Gaza la spital. Potrivit presei israeliene, el a fost adus luni în jurul orei 16:00 la Centrul Medical Sheba din Ramat Gan și a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale care a durat mai multe ore.

La scurt timp înainte să fie rănit, Amedi a fost intervievat în Fâșia Gaza de o televiziune israeliană, afirmând că se simte „puțin obosit, dar în regulă”.

„Este ciudat să vă văd aici [în mijlocul luptelor din Gaza]. Brusc îmi păreți atât de curați încât nu știu cum să mă comport”, a glumit el cu echipa de filmare a Channel 12.

În ziua de 12 octombrie, la o zi după ce guvernul israelian a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști, Amedi, îmbrăcat în uniforma militară, a postat o înregistrare video pe rețeaua de socializare „X” în care a afirmat, printre altele: „Aceasta nu este o scenă din Fauda, este viața reală”.

Amedi este căsătorit din 2018 cu Miriam Binyaminov, o activistă socială pentru persoanele cu dizabilități, împreună cu care are doi copii, o fată și un băiat. 

Comenteaza