„Green Pass” pentru cei vaccinaţi. Noi căi de discriminare a celor care nu s-au vaccinat

„Green Pass” pentru cei vaccinaţi. Noi căi de discriminare a celor care nu s-au vaccinat
| Foto: Times of Israel

Israelul intenționează să reducă de duminică mai multe restricții care au fost impuse companiilor și să redeschidă hotelurile și sălile de sport pentru cei complet vaccinați sau considerați imuni după ce s-au vindecat de COVID-19, a transmis guvernul, potrivit Reuters.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cetățenii care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin, ori s-au vindecat de COVID-19, vor intra în posesia unui „Green Pass”, un certificat afișat pe o aplicație a Ministerului Sănătății. Acesta le permite accesul în mai multe locații care se vor redeschide în urma relaxării restricțiilor.

După ce aproape 43% dintre cetățeni au primit prima doză de vaccin, Israelul a început o relaxare treptată a restricțiilor impuse pe 27 decembrie. Centrele comerciale, piețele în aer liber, bibliotecile și muzeele vor putea fi redeschise duminică, se arată într-un comunicat transmis luni de biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Tot duminică, israelienilor care dețin un „Green Pass” - un certificat de o așa-zisă imunitate la COVID-19, afișat pe o aplicație a Ministerului israelian al Sănătății - li se va permite intrarea în facilitățile de agrement, cum ar fi săli de sport și hoteluri, se arată în comunicat. Autoritățile plănuiseră inițial să lanseze accesul în anumite locații cu „Green Pass”, pe 23 februarie.

În această lună, Israelul este pe cale să administreze rapelul vaccinului la 30% din populația sa de 9 milioane. Autoritățile speră o acoperire de 50% și o redeschidere mai amplă luna viitoare.

Potrivit Canal 12, Israelul pregătește măsuri drastice pentru cei care refuză vaccinarea, ceea ce va duce la alte căi de discriminare a populaţiei nevaccinate. Ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza