Două decese, după vaccinarea cu AstraZeneca. Se face o anchetă

Două decese, după vaccinarea cu AstraZeneca. Se face o anchetă
| Foto: mediafax.ro

Autorităţile sud-coreene investighează moartea a două persoane care au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate anti-Covid cu serul AstraZeneca.

Compania AstraZeneca a declarat că este la curent cu investigaţia efectuată de Agenţia Coreeană de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA), dar siguranţa vaccinului a fost studiată pe larg în studiile clinice, cu date care confirmă faptul că este, în general, bine tolerat.
 
"KDCA efectuează anchete epidemiologice cu autorităţile locale pentru a confirma orice legătură cu inocularea," a declarat directorul KDCA, Jeong Eun-kyeong.
 
Deocamdată, nu a confirmat încă nicio legătură de cauzalitate cu vaccinul. Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani, cu boală cerebrovasculară, care a dezvoltat simptome, inclusiv febră mare, după ce a primit vaccinul în urmă cu patru zile, a precizat Jeong.
 
Bărbatul a fost mutat marţi la un spital mai mare, dar a murit după ce a prezentat simptome de otrăvire a sângelui şi pneumonie, a raportat agenţia de ştiri Yonhap.
 
Un alt pacient în vârsta de 50 de ani cu o tulburare cardiacă şi diabet a murit miercuri, după ce a suferit multiple atacuri de cord. Persoana primise vaccinul cu o zi înainte.
 
Jeong a spus că nu au existat până acum cazuri de decese după  administrarea vaccinurilor COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca sau Pfizer / BioNTech.
 
KDCA a spus că dintre persoanele care au primit vaccinurile împotriva coronavirusului, 207 au avut reacţii adverse, trei manifestând reacţii alergice severe, cunoscute sub numele de anafilaxie.
 
Coreea de Sud a început campania de vaccinare săptămâna trecută. 

Comenteaza