Declaraţie SCANDALOASĂ a cancelarului Austriei, înconjurat de zeci de pahare cu vin şi platouri cu brânzeturi: Copiii săraci să mănânce la Mc Donald's. E mai ieftin

Declaraţie SCANDALOASĂ a cancelarului Austriei, înconjurat de zeci de pahare cu vin şi platouri cu brânzeturi: Copiii săraci să mănânce la Mc Donald's. E mai ieftin
| Foto: Captura video - https://kurier.at/

O înregistrare video în care cancelarul Austriei, Karl Nehammer, vorbește despre sărăcia copiilor și despre femeile care lucrează cu jumătate de normă face furori. 

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este criticat în Austria în urma unor declarații controversate. A spus, în cadrul unei întâlniri cu membrii partidului său, că oamenii sunt săraci pentru că nu vor să muncească mai mult și că e imposibil să existe în țară copii care nu au o masă caldă, din moment ce un hamburger la McDonalds costă doar 1,4 euro.

Nehammer a fost filmat pe ascuns în timp ce îi îndemna pe părinții săraci să își ducă copii la Mc Donald s pentru că mâncarea e ieftină, deși nu e sănătoasă.

În clipul postat de cei de la Kurier, Nehammer spune că a avut o discuţie cu "prietenii din aripa stângă" care l-au acuzat că a crescut nivelul de sărăcie în Austria. 

Nehammer a vorbit şi despre munca cu jumătate de normă, spunând că aceasta a fost introdusă atunci când existau prea puține locuri de muncă. El este intrigat și de faptul că femeile nu vor să muncească mai mult și preferă munca part-time. El pare să condamne femeile care fac acest lucru.

"Dacă eu nu am bani, muncesc mai mult. Pentru că astfel trebuie să am mai mulţi bani. Dar asta nu se întâmplă. Rata angajaţilor part-time e neschimbată. Munca part-time a fost introdusă când nu aveam locuri de muncă suficiente.

Dar acum populaţia îmbătrâneşte şi sistemele noastre nu sunt pregătite pentru schimbarea asta demografică", mai spune cancelarul, înconjurat de colegii de partid, zeci de pahare de vin şi platouri cu brânzeturi. 

Comenteaza