STUDIU Cum va evolua epidemia de COVID în România cu și fără lockdown

STUDIU Cum va evolua epidemia de COVID în România cu și fără lockdown

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), a publicat un raport în această săptămână cu privire la evoluția epidemiei de COVID-19, ținând cont de valorile care se înregistrează acum și de restricțiile în vigoare în prezent în România.

În ceea ce privește România, ECDC arată că, menținând doar restricțiile actuale, numărul cazurilor noi și cel al deceselor vor crește în continuare.Cum va evolua epidemia de COVID în România cu și fără lockdown

În plus, ECDC a realizat și un scenariu privind evoluția epidemiei în cazul în care ar fi aplicate restricțiile dure din luna aprilie, când toate statele europene erau în lockdown total.

Fiind în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban au respins în repetate rânduri posibilitatea revenirii la carantină națională.

Pentru nouă țări, între care și România, ECDC preconizează că măsurile aplicate în prezent nu sunt suficiente pentru a duce la o scădere a incidenței cazurilor confirmate.

Cum va evolua epidemia de COVID în România cu și fără lockdown

Agenția estimează că aceste state vor vedea o reducere a numărului de cazuri noi și, implicit, a spitalizărilor și a deceselor dacă se întorc la măsurile aplicate în aprilie.

Graficul ECDC cu privire la România dacă se mențin restricțiile în vigoare în prezent și dacă se impune lockdown total.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza