Cum ar putea fi modificate avioanele pentru a putea zbura în timpul pandemiei

Cum ar putea fi modificate avioanele pentru a putea zbura în timpul pandemiei
| Foto: mpinteractiv.ro

Pandemia de coronavirus a afectat grav economia mondială, iar una dintre ramurile lovite în plin a fost cea a transporturilor. Măsurile de carantinare şi izolare au dus la stoparea transportului de persoane, cel mai afectat fiind sectorul aviatic.

O firmă din Italia a creat un prototip de scaun care ar putea fi folosit pe timpul pandemiei. Conform conceptului gândit de designerii firmei Avio Interiors, scaunelor din aeronave li s-ar aplica un fel de scut astfel încât pasagerul să fie protejat de cei din jur şi să protejeze la rândul său.
 
Sistemul ar elimina din start nevoia de a modifica aeronavele astfel încăt să existe un spaţiu apreciabil între scaune şi i-ar ajuta şi pe operatorii aerieni să îmbarce mai mulţi pasageri, aceştia nefiind nevoiţi să vândă mai puţine bilete pentru a respecta distanţarea socială.
 
Un alt concept al italienilor prevede că scaunul de mijloc să fie întors invers. O astfel de reconfigurare ar duce la o protecţie sporită a celor trei pasageri de pe rând şi i-ar oferi pasagerului de pe scaunul din mijloc mai mult spaţiu, transmite Mediafax.

Comenteaza