Cum a locuit un bărbat gratuit timp de cinci ani într-un hotel istoric

Cum a locuit un bărbat gratuit timp de cinci ani într-un hotel istoric
| Foto: laurenthive - Depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Un bărbat a stat timp de cinci ani gratuit într-un hotel istoric deoarece s-a folosit de o breșă în legea locuințelor.

Timp de cinci ani, Mickey Barreto a locuit gratuit într-un hotel istoric din Manhattan, New York, exploatând o breşă în legea locuinţelor, scrie Associated Press.

Cu toate acestea, acţiunile sale au luat o turnură dramatică atunci când a depus documente pretinzând proprietatea întregii clădiri, ceea ce a dus la arestarea sa sub acuzaţii de falsificare a înregistrărilor de proprietate.

Apărarea lui Barreto este că problema ar trebui tratată civil, nu penal. Călătoria sa a început atunci când el şi prietenul său au descoperit o breşă care le permitea să solicite un contract de închiriere pe şase luni pentru o singură cameră în clădiri construite înainte de 1969.

După bătălii legale, Barreto a obţinut posesia camerei sale fără să plătească chirie. Cu toate acestea, procurorii susţin că a mers mai departe prin încărcarea unui fals act de proprietate care transfera proprietatea întregii clădiri în numele său.

A încercat să îşi asume proprietatea cerând chirie de la persoanele care locuiau acolo, înregistrând hotelul pe numele său pentru plăţile utilităţilor şi multe altele.

Procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, a descris acţiunile lui Barreto ca fiind frauduloase şi a reiterat importanţa New Yorker Hotel, un reper bine cunoscut în oraş.

Activismul lui Barreto, îndreptat spre negarea profiturilor actualilor proprietari ai clădirii, Biserica Unificării, a condus la bătălii legale în curs. În ciuda afirmaţiilor sale de nevinovăţie şi intenţii, Barreto se confruntă acum cu acuzaţii penale grave.

Acesta a spus că nu a angajat niciodată un avocat pentru cauzele civile şi că întotdeauna s-a reprezentat singur. Miercuri, el şi-a asigurat un avocat de apărare penală.

Comenteaza