COVID-19 atacă inclusiv creierul: Un bărbat a început să creadă că poate vorbi cu rudele decedate

COVID-19 atacă inclusiv creierul: Un bărbat a început să creadă că poate vorbi cu rudele decedate
| Foto: descopera.org

Un studiu realizat în Statele Unite a relevat că infectarea cu COVID-19 are efecte inclusiv asupra activității creierului. După infectare, sistemul imunitar atacă sistemul nervos central şi apare un tip de encefalită, care produce inflamarea creierului, ceea ce poate cauza psihoze.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cadrul studiului care au fost analizați peste 200.000 de pacienți infectați. Medicii au descoperit că aproximativ 13% din aceștia au fost diagnosticați pentru prima dată cu o afecțiune psihiatrică sau neurologică la șase luni după îmbolnăvire.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, care nu avea antecedente de tulburări mintale, a început să creadă că poate vorbi cu rudele sale decedate, la o zi după ce s-a infectat cu COVID. Acesta devenise convins că Apocalipsa este iminentă.

Potrivit surselor citate de Business Insider, şi preluate de digi24.ro, episoadele psihotice pot duce la consecințe dramatice atât pentru pacienți, cât și pentru cei din apropierea lor. De mai bine de un an, există dovezi că infectarea cu SARS-CoV-2 poate produce tulburări psihice.

În urma studiilor, specialiștii cred că, de fapt, după infectare, sistemul imunitar atacă sistemul nervos central. Din această cauză, anticorpii a căror sarcină este să atace sursa infecției, atacă de fapt proteinele din creier, la care nu au în mod normal acces, grație unei bariere naturale, compromisă de coronavirus.

Astfel, apare un tip de encefalită, o reacție autoimună care produce inflamarea creierului, ceea ce poate cauza psihoze.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza