Coronavirus: Bilanţ în creştere al numărului de decese în SUA

Coronavirus: Bilanţ în creştere al numărului de decese în SUA
| Foto: kapamilya.com

Cu 2.333 de decese provocate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul zilnic înregistrat marţi în Statele Unite a fost în creştere, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP.

În ziua precedentă, în SUA a fost raportat cel mai scăzut bilanţ cotidian de decese din ultima lună: 1.015 de cazuri. Potrivit ultimelor actualizări, bilanţul total al deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul SUA a ajuns la 71.022.

Statele Unite au, de asemenea, cel mai mare ridicat bilanţ al persoanelor diagnosticate cu COVID-19, cu peste 1.2 milioane de cazuri raportate.

În pofida acestor cifre, mesajul liderului de la Casa Albă din ultimele zile s-a concentrat pe perspectiva ridicării măsurilor restrictive şi pe repornirea ţării.

Aflat în vizită la o fabrică de măşti din Arizona şi nepurtând mască, preşedintele Donald Trump a cerut o redeschidere rapidă a economiei, chiar dacă acest lucru riscă să crească bilanţul victimelor pandemiei.

Întrebat de ABC News dacă crede că "se vor pierde vieţi pentru redeschiderea economiei", preşedintele SUA a răspuns: "Este posibil ca acest lucru să se întâmple pentru că nu vom rămâne în casele noastre".

Comenteaza