Ce măsuri au fost luate în spitalul din Italia, în care niciun medic nu a fost infectat cu COVID-19

Ce măsuri au fost luate în spitalul din Italia, în care niciun medic nu a fost infectat cu COVID-19

Dacă în nordul Italiei, mii de cadre medicale s-au infectat, în timp ce încercau să salveze miile de pacienţi diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus, sistemul de sănătate din sud a avut timp să se pregătească pentru valul de îmbolnăviri, scrie Sky News.

La spitalul Cotugno, o unitate medicală din Napoli, în care sunt trataţi pacienţi cu Covid-19, holurile sunt patrulate de agenţi înarmaţi, iar medicii şi asistentele poartă echipamente sofisticate, care includ combinezoane groase, impermeabile şi nimeni nu se abate de la protocolul strict.

Asistentele pregătesc tratamentele în afara saloanelor în care sunt internaţi pacienţii în stare gravă, povestesc jurnaliştii Sky News. Imediat după ce a introdus serul într-o seringă, chiar dacă nu a intrat în salonul pacientului, una dintre asistente îşi schimbă mănuşile şi halatul, iar o alta o dezinfectează. Toate cadrele medicale acordă o atenţie minuţioasă detaliilor. Iar paznicii înarmaţi sunt acolo pentru a le reaminti tuturor acest lucru.

„Este foarte important să separăm mediile infectate şi zonele sterilizate, să organizăm modul în care ne echipăm şi cum să ne punem corect măştile. Toate aceste lucruri sunt extrem de importante”, a declarat medicul Roberto Parrella.

Această separare este cheia succesului spitalului din Napoli, aspect pe care medicii şi asistentele din nord nu l-au putut aplica, deoarece numărul de internări ale bolnavilor de Covid-19 a fost extrem de mare.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări în urma pandemiei de coronavirus. Până azi, în peninsulă s-au înregistrat peste 115.000 de cazuri de infectare, dintre care 13.915 au fost fatale.

Comenteaza