Câți bani încasează mercenarii lui Putin din gruparea Wagner. Primă uriașă pentru fiecare inamic ucis

Câți bani încasează mercenarii lui Putin din gruparea Wagner. Primă uriașă pentru fiecare inamic ucis

Membrii grupului Wagner, cunoscut și ca „armata privată” a lui Vladimir Putin, primesc salarii de mii de euro, plus un bonus pentru fiecare dușman al Rusiei ucis.

Un german care luptă pentru Ucraina pe frontul din Donas susține că mercenarii Wagner primesc până la 10.000 de dolari pentru fiecare străin ucis care luptă de partea ucrainenilor.

Germanul, intervievat de Tagesspiegel și citat de Adevărul.ro, are 21 de ani și a călătorit în Ucraina în februarie 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse, pentru a se alătura Legiunii Internaționale pentru Apărarea Ucrainei.

Bărbatul din Berlin era șomer de mult timp și a călătorit în Rusia în septembrie pentru a se alătura trupei Wagner. Fără nicio experiență militară anterioară. A spus că a făcut-o numai pentru bani”, a povestit tânărul.

Potrivit lui, mercenarii Wagner primesc salarii de până la 7.000 de dolari și bonusuri speciale pentru omorârea străinilor.

„Salariul lui era, de asemenea, semnificativ mai mare decât al meu. Eu primesc 3000 de euro pe lună. Ca mercenar Wagner, el primește 5.000 de dolari plus alocații, și se ridică la 7.000 de dolari. Totuși, potrivit lui, poate câștiga un salariu suplimentar: dacă ucide un străin și prezintă îi pașaportul ca dovadă, primește în plus 10.000 de dolari”, a mai susținut germanul.

 

Comenteaza