Cât câștigă nemiloșii mercenari Wagner. Primesc și „bonus de ucidere”

Cât câștigă nemiloșii mercenari Wagner. Primesc și „bonus de ucidere”
| Foto: realitatea.md

Salariul unui mercenar care luptă pentru Grupul Wagner în Ucraina poate fi în jur de 7.000 de dolari pe lună, dar poate creşte datorită unor „bonusuri” legate de uciderea inamicilor, a declarat un tânăr german care luptă pentru Ucraina pe frontul din Donbass pentru Tagesspiegel.

Tânărul de 21 de ani a mai dezvăluit că mai mulţi cetăţeni străini luptă în Grupul Wagner, printre care germani, americani, francezi, britanici şi sirieni.

Tânărul, „botezat” Ben Kauler din motive de securitate, a explicat că a participat la arestarea a doi mercenari germani care au servit în batalionul Wagner.

„Cei doi germani nu vorbeau bine engleza, am fost instruit să-i însoţesc la Kiev şi să traduc în timpul interogatoriului lor”, a spus Kauler, adăugând că a aflat despre salariile Grupului Wagner de la unul dintre cei doi prizonieri, pe nume Volker.

„Volker este din Berlin. Era şomer de mult timp şi a călătorit în Rusia în septembrie, pentru a se alătura grupului Wagner. Fără nicio experienţă militară anterioară”, a spus Kauler.

„A spus că este doar pentru bani. Salariul lui era, de asemenea, semnificativ mai mare decât al meu. Câştig 3.000 de euro pe lună. Ca mercenar Wagner, primeşti 5.000 USD pe lună plus alocaţii, ceea ce te duce la 7.000 USD”.

Totuşi, potrivit lui Volker, poţi câştiga un salariu suplimentar: dacă ucizi pe unul dintre străini şi prezinţi paşaportul mortului ca dovadă. Atunci, primeşti încă 10.000 de dolari”, a adăugat el.

Comenteaza