Care dintre vecinii României are cele mai puţine infectări? România, pe primul loc la numărul de decese

Care dintre vecinii României are cele mai puţine infectări? România, pe primul loc la numărul de decese
| Foto: mediafax.ro

Raportat la statele vecine, România nu a gestionat prea bine pandemia, avem cel mai mare număr de decese şi destul de multe îmbolnăviri

România pare să nu fi gestionat prea bine criza pandemiei, dacă raportăm numărul de îmbolnăviri la cel din statele vecine. 

 Se ştia deja că Bulgaria are o rată mică a îmbolnăvirilor şi un număr redus de decese. Cu toate astea, Ucraina este statul vecin care a înregistrat cel mai mic număr de îmbolnăviri. 
 
Potrivit statisticilor afişate de portalul worldometers.info, Ucraina a are circa 30 de cazuri de infectare, raportat la un milion de locuitori. 
 
Vecinii de la nord sunt urmaţi de Rusia, cu 36,7 cazuri de îmbolnăvire, la un milion de locuitori. 
 
Ungaria şi Bulgaria se află aproape la egalitate, cu 75 şi, respectiv, 74,5 cazuri de îmbolnărire, raportat la acelaşi eşantion. 
 
România are până în prezent 199 de cazuri la un milion de locuitori, fiind întrecută doar de Serbia, care a consemnat 273,9 cazuri. 
 
Duminică, bilanţul din România a ajuns la 148 de morţi, la o populaţie de 19 milioane de oameni. 
 
Având circa 7 milioane de locuitori fiecare, Serbia şi Bulgaria au anunţat până acum 51 de decese şi, respectiv 18 decese. În Ungaria, ce are o populaţie de aproximativ 10 milioane, s-au înregistrat 34 de morţi. 
 
Ucraina şi Rusia, ţări mult mai mari decât România, au înregistrat 32 şi, respectiv, 42 de decese cauzate de COVID-19. 

Comenteaza