Avionul lui Prigojin ”s-a prăbușit” deasupra Rusiei. Șeful Wagner, carbonizat

Avionul lui Prigojin ”s-a prăbușit” deasupra Rusiei. Șeful Wagner, carbonizat
| Foto: Wagner Telegram Account | Handout | Anadolu Agency | Getty Images

Canalul de Telegram afiliat grupului Wagner a confirmat moartea lui Evgheni Prigojin, transmițând că liderul lor a fost ucis în mod josnic.

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver mierciri seara. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei. 

Și Rosaviația, autoritatea aeriană civilă a Rusiei, a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit, anunță agenția rusă de presă RIA Novosti. Și adjunctul său, Dmitri Utkin, era în avion.

Potrivit canalelor de Telegram ale luptătorilor Wagner, piloții avionului prăbușit lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino, în care se afla Evgeni Prigojin, nu au apucat să raporteze niciun fel de situație de urgență la bordul avionului.

În consecință, specialiştii Wagner în aviaţie spun că asta ar putea fi un semn că avionul a fost lovit probabil de o rachetă și nu a avut niciun fel de probleme tehnice care puteau fi raportate de pilotul comandant. Așadar, a fost un eveniment neașteptat.

"Prigojin și Utkin au fost uciși. Informația este confirmată de toți comandanții executivi, cei din rândurile doi-trei ai grupării Wagner, fără îndoială totul a fost planificat. Este păcat că toată puterea serviciilor speciale și a Federației Ruse nu este îndreptată împotriva dușmanilor Rusiei, ci ca de obicei, îi distruge pe cei care încearcă să schimbe ceva în bine.

Evgeni Prigojin Victorovici și-a dorit sincer ca Rusia să câștige acest război, dar a fost ucis în mod josnic", transmite canalul de Telegram oficial al grupului Wagner. 

Serviciile de urgență din Rusia au transmis că au recuperat rămășițele tuturor celor 10 oameni aflați la bordul avionului, anunță BBC, citând agenția Interfax.

Amintim că în urmă cu 2 luni Rusia s-a aflat în pragul unei lovituri de stat. Trupele lui Prigojin au luat cu asalt orașul Rostov și au ajuns aproape de Moscova. Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat apoi, după o înţelegere intermediată de Lukaşenko, să-şi oprească marşul spre Moscova şi le-a ordonat luptătorilor să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge.

La acea vreme președintele Susiei, Vladimir Putin, a declarat că acțiunea lui Prgojin este o trădare. ”Suntem înjunghiaţi în spate”. Putin a transmis după revolta grupării Wagner că organizatorii rebeliunii vor fi aduși în fața justiției

Comenteaza