Foto Trupele lui Prigojin, tot mai aproape de Moscova. Putin încearcă să le oprească cu șanțuri pe șosele/ Capitala Rusiei, pregătită de asediu

Un convoi de luptători, tancuri şi vehicule blindate ale grupului paramilitar Wagner a ajuns în regiunea Lipetsk, la doar câteva ore de mers cu maşina de Moscova.

Mai multe înregistrări video de pe canalele Telegram arată vehicule Wagner trecând pe lângă Elets, un oraş din regiunea Lipetsk situat la aproximativ 400 km de capitală.

Coloana, care a pornit din Rostov după ce luptătorii Wagner au capturat în această dimineaţă unele dintre clădirile cheie din sudul oraşului, şi-a continuat călătoria în ciuda faptului că armata regulată a lansat "operaţiuni de luptă" împotriva ei mai la sud, în regiunea Voronej.

În sudul Moscovei armata face fortificații, iar pe drumurile din zonă au fost săpate șanțuri în încercarea de a opri convoiul lui Prigojin. De asemenea, bulevardele din oraș sunt blocate de militari înarmați și tancuri menite să apere Kremlinul. Mai mult, un pod de la intrarea în Moscova a fost dislocat pentru a nu lăsa trupele să pătrundă în oraș.

Comenteaza