Avertisment pentru China din Marea Britanie: „Originile focarului de coronavirus trebuie investigate de către comunitatea internaţională”

Avertisment pentru China din Marea Britanie: „Originile focarului de coronavirus trebuie investigate de către comunitatea internaţională”
| Foto: profimedia

Primul ministru interimar, Dominic Raab, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că originile focarului de coronavirus din China trebuie investigate de către comunitatea internaţională, scrie Business Insider.

China a fost avertizată de Marea Britanie că lucrurile trebuie să se schimbe în privinţa pandemiei de coronavirus: „Este absolut necesar să cunoaştem în profunzime această problemă şi să învăţăm din lecţiile pe care ni le-a oferit, inclusiv cele referitoare la focarul virusului şi nu cred că trebuie să arătăm teamă în acest sens”, a spus Raab.

Întrebat dacă va exista o „răfuială” cu China după încheierea crizei, el a răspuns că: „Nu există nici o îndoială că lucrurile nu vor mai fi ca înainte de criză şi trebuie să punem întrebările serioase despre cum a apărut şi cum ar fi putut fi oprit mai devreme”.

„Vom analiza foarte atent, alături de alţi parteneri internaţionali, modul în care a apărut acest focar”, a mai spus Raab.

Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că noul coronavirus provine dintr-o piaţă din provincia Hubei din China.

Totuşi, surse din guvernul Regatului Unit spun că este luată în calcul şi posibilitatea ca virusul să fi scăpat accidental dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan, unde oamenii de ştiinţă cercetau viruşi.

"Există o opinie alternativă credibilă bazată pe natura virusului", a declarat pentru Mail on Sunday un membru al comitetului de urgenţă britanic.

Publicaţia britanică scrie şi că cifrele guvernamentale care sugerează că numărul real de cazuri în China ar putea fi de până la 40 de ori mai mare decât a fost declarat oficial, transmite Mediafax.

Comenteaza