10 zile este durata de „viață” a recruților ruși trimiși de Putin pe front, în Herson

10 zile este durata de „viață” a recruților ruși trimiși de Putin pe front, în Herson
| Foto: The Guardian - Photograph: Alexander Ermochenko/Reuters

După ordinul de mobilizare dat de Vladimir Putin mulţi recruţi au fost trimişi direct în prima linie în războiul din Ucraina, fără niciun fel de instrucție suplimentară. Tinerii au devenit carne de tun, ucişi imediat ce au ajuns pe front. 

La doar 10 zile după ce a fost mobilizat în armata rusă, soldatul Igor Pucikov, în vârstă de 27 de ani și tată a doi copii, a fost ucis pe frontul de la Herson, a transmis digi24.ro. 

Recrutul a fost trimis în prima linie fără niciun fel de instrucție suplimentară, alta decât cea pe care o știa de pe vremea când făcuse armata obligatorie, în 2015.

Acesta este doar unul din cazurile de recruți ruși uciși încă din primele zile după ce sunt trimiși pe frontul din Ucraina, cazuri care nu fac decât să sporească și mai mult nemulțumirile și furia în rândul populației civile din Federația Rusă. 

Haosul provocat de mobilizarea decretată de Putin se resimte tot mai acut, iar felul în care armata rusă duce acest război a generat în rândul populației valuri de proteste și nemulțumiri se arată într-un material realizat de The Moscow Times.

Ca urmare a lipsei de transparență și de comunicare din partea autorităților ruse, rudele celor mobilizați pe front s-au organizat în grupuri speciale de chat pe rețelele sociale, unde fac schimb de informații și încearcă să afle orice fel de noutăți despre recruții trimiși pe frontul din Ucraina.

Comenteaza