Foto Ziua Drapelului / Mii de baloane tricolore și MIG-uri pe cerul Clujului

În data de 26 iunie a fiecărui an se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional al României. 

La Cluj-Napoca, ceremonia a început marți seara, în Piața Avram Iancu, când Drapelul României a fost coborât și depus în Catedrala Mitropolitană. Miercuri dimineața s-a desfășurat ceremonia publică de înălţare a Drapelului României.

Detaşamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 317 ISR Vlădeasa, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureşianu, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive General Vasile Danacu, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică , Grupării de Jandarmi Mobilă Ștefan Cicio Pop și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Manifestarea a fost precedată de slujba de sfinţire a tricolorului în Catedrala Mitropolitană. Cerul Clujului a fost survolat de avioane MiG 21 Lancer şi de un elicopter IAR 330 Puma Socat, care a transportat un tricolor desfăşurat sub el. Aparatele fac parte din dotarea Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu Câmpia Turzii. De asemenea, au fost înălțate în aer 1.500 de baloane în culorile roşu, galben şi albastru, 

 

Comenteaza