ZIUA de MĂNĂŞTUR. Pe urmele nemulţumirilor: maşini pe fiecare metru pătrat, gunoi care dă pe afară GALERIE FOTO

ZIUA de MĂNĂŞTUR. Pe urmele nemulţumirilor: maşini pe fiecare metru pătrat, gunoi care dă pe afară GALERIE FOTO
Gunoaie, aglomeraţie şi lipsa locurilor de relaxare. Aceste sunt principalele probleme pe care clujenii din Mănăştur le întâmpină zi de zi.

Aglomeraţia, lipsa locurilor de parcare şi mizeria la tot pasul par a fi principalele puncte negative ale cartierului. Pentru a porni pe urmele nemulţumirilor semnalate de către locuitorii din cartier, echipa ZIUA de CLUJ a cutreierat străzile din Mănăştur în lung şi-n lat, pentru a observa problemele pe care cetăţenii le înfruntă zilnic.

Vezi şi: ZIUA de MĂNĂŞTUR: de la "staţiune" la "haos"

O problemă semnificativă în cartier o reprezintă gunoaiele. Pe lângă faptul că pubelele sunt pline ochi, oamenii ajung să depoziteze deşeuri pe o rază mai largă din apropierea containerelor. Încă de la câţiva metri distanţă, mirosul neplăcut care vine de la gunoaie îi deranjează pe cei care locuiesc în zonă, în special în perioada de vară, când temperaturile ridicate intensifică aerul greu. "O problemă mare în cartier este administrarea pubelelor de gunoi de la bloc. Nu mai suportăm mirosul urât şi ne deranjează că sunt mormane de gunoi aici", spune o doamnă de pe strada Mehedinţi.

Cel mai mare cartier al Clujului mai are o problemă semnificativă: este vorba despre lipsa locurilor de parcare şi despre înghesuiala de pe aleile înguste. Adesea maşinile abia pot să treacă de alte automobile parcate neregulamentar. Echipa ZIUA de CLUJ a verificat această situaţie în jurul orei 14, o oră la care mulţi clujeni sunt plecaţi la serviciu cu maşina personală şi, cu toate acestea, cu greu au găsit un loc de parcare pe aleile şi străzile din Mănăştur. „E greu cu parcările, vedeţi, nu avem unde să ne lăsăm maşinile. Le mai punem şi neregulamentar, că doar nu avem ce face...", se plânge un bărbat care încearcă şă îşi parcheze maşina pe una din aleile cartierului.

O altă chestiune sesizată de clujeni a fost lipsa locurilor de relaxare şi distracţie. Unii clujeni se plâng de spaţiul verde situat lângă biserica ortodoxă care se află în construcţie de mai bine de 20 de ani. Chiar lângă biserică este situat un loc care ar putea fi exploatat şi s-ar putea amenaja o zonă de relaxare, cred clujenii. „Nu prea sunt parcuri şi alte locuri în care să te relaxezi. Chiar aici, lângă biserica aceasta mare ar putea să amenajeze ceva, este un loc care de ani de zile este plin doar cu buruieni şi gunoaie", spune una din locuitoarele cartierului.

Vezi şi campania iniţiată de ZIUA de CLUJ şi ziuadecj.ro: CARTIERUL MEU

Comenteaza