Zeci de poliţişti şi comisari financiari, la discotecă în Măguri Răcătău. S-au luat de DJ VIDEO

Zeci de poliţişti şi comisari financiari, la discotecă în Măguri Răcătău. S-au luat de DJ VIDEO
Descindere de amploare în Măguri Răcătău, ca poliţiştii să verifice două discoteci. Au legitimat zeci de persoane şi l-au luat pe sus pe DJ.

Nu mai puţin de 27 de poliţişti de la IPJ Cluj, dar şi comisari din cadrul Gărzii Financiare Cluj, au descins în Măguri Răcătău, unde au verificat două societăţi comerciale. Acţiunea, la care au participat 27 de poliţişti, a avut drept scop prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de natura economico-financiară, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, depistarea persoanelor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii şi verificarea modului de respectare a legislaţiei rutiere de către conducătorii auto. Poliţiştii au legitimat 180 de persoane şi au aplicat 8 amenzi, în valoare de 13.950 lei; au confiscat şi bunuri, în valoare de 1.525 lei.

Una dintre cele două discoteci a fost închisă pentru trei luni.

Unul dintre DJ-i, Cristian A. (23 de ani) din Cluj-Napoca, a fost luat pe sus de comisari şi poliţişti, pentru că difuza muzică ambientală în local, de pe un laptop în memoria căruia erau stocate aproximativ 30.000 de piese muzicale şi avea 101 CD-uri piratate. "original. Laptopul şi CD-urile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciuni că operele muzicale deţinute sunt piratate şi nu deţin licenţele şi autorizaţiile necesare", spun poliţiştii.

 

 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de mărfuri-pirat în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 139 ind. 6 al. 2 şi art. 140 al. 1 lit. c din Legea 8 din 1996 republicată.

 

Comenteaza