Zeci de motociclişti din Transilvania, la un marş în memoria poliţistului Bogdan Gigină

Zeci de motociclişti din Transilvania, la un marş în memoria poliţistului Bogdan Gigină
Zeci de motociclişti din mai multe judeţe ale Transilvaniei au participat duminică, în municipiul Cluj-Napoca, la un marş în memoria poliţistului Bogdan Gigină.

Motocicliştii s-au adunat în jurul orei 15:30 pe platoul din faţa Sălii Sporturilor Horia Demian, iar în jurul orei 16:00 au pornit pe traseul deja stabilit. Ei au străbătut mai multe străzi, atât din centrul municipiului, cât şi din câteva cartiere ale oraşului, pentru ca la final să se întoarcă la punctul de plecare.

Organizatorul marşului comemorativ, Paul Sorinca, a declarat că la manifestare au participat motociclişti din judeţele Cluj, Alba, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Mureş.

"Scopul marşului este de prevenire a accidentelor cărora le cad victime motocicliştii, dar este şi o acţiune de mobilizare în semn de solidaritate cu poliţistul Bogdan Gigină care a decedat la Bucureşti. Pe traseu ne vom opri şi în faţa sediului Poliţiei Rutiere Cluj, unde vom ţine un moment de reculegere", a spus Sorinca.

Acţiunea de protest a avut loc la cinci zile după ce poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, pe str. Ştirbei Vodă şi câteva ore mai târziu a murit în urma rănilor grave suferite.

Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a confirmat că agentul asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, a participat la "o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice".

Comenteaza