Zeci de capace de canal, furate în ultima lună în Cluj-Napoca

Zeci de capace de canal, furate în ultima lună în Cluj-Napoca
Aproape 50 de capace au fost furate în ultima lună şi jumătate în Cluj-Napoca. „Ne confruntăm cu situaţia sustragerii capacelor de cămin în scopul valorificării economice, de persoane care nu ţin cont de posibilele consecinţe asupra concetăţenilor", spune purtătorul de cuvânt al CAS - SA, Lucian Croitoru.

Acesta adaugă că, în medie, în fiecare lună se fură cinci până la zece capace doar în municipiul Cluj-Napoca, dar în ultimele şase luni numărul lor a ajuns la 49.

„Fiecare din aceste capace lipsă prezintă un pericol deosebit", spune Croitoru. „Fiecare capac lipsă înseamnă alocarea unor resurse materiale și umane care ar putea fi mai bine folosite la alte lucrări de infrastructură. Costul unui ansablu ramă-capac se ridica la 4-500 de lei plus manopera necesară scoaterii din beton a ramei vechi, montarea unui rame cu capac noi, betonare şi asfaltare".

CAS-SA a transmis în mod repetat Primăriei, Poliţiei şi Jandarmeriei să supravegheze mai bine străzile şi domeniul public şi să depisteze vinovaţii. „În ultimii ani, o singură persoană a fost depistată şi condamantă pentru furt calificat de capace de cămin", a conchis Croitoru.

 

Etichete
Comenteaza