Wizz a anulat cursa de Cluj, Ryanair a lăsat de izbeliște 25 de copii români la Londra

Wizz a anulat cursa de Cluj, Ryanair a lăsat de izbeliște 25 de copii români la Londra

Copiii blocați pe Aeroportul Stansted se întorc acasă pe banii părinților. 25 de elevi români și însoțitoarea lor au fost blocați de aproape o zi în aerogara din Anglia. Ei au fost într-o vizită de studii în Cambridge, ar fi trebuit să se întoarcă acasă, dar compania Ryanair a anulat zborul.

Copiii au dormit pe jos în aeroport. Compania aeriană nu le-a oferit niciun ajutor, spun ei. După mai multe ore, a venit și o primă reacție din partea companiei, în condițiile în care mai multe zboruri au fost amânate, conform Digi 24.

Părinții copiilor blocați pe aeroport au decis să le plătească acestora cazarea la un hotel, după care să-i aducă acasă cu un autocar. Totul, pe cheltuiala familiilor. Nu este singurul aeroport pe care așteaptă mii de pasageri. La Aeroportul Luton au fost de asemenea anulate mai multe curse, a povestit o pasageră a unei curse Wizz Air care trebuia să ajungă la Cluj-Napoca.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat, pentru Sky News, că pasagerilor care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Stansted li s-a spus ce opțiuni au: fie să-și primească înapoi banii dați pe bilete, fie să fie programați gratuit pentru următorul zbor.

„Din cauza furtunilor din Stansted din seara trecută (27 iulie), Ryanair a fost nevoită să anuleze mai multe zboruri. Acest lucru și personalul insuficient de la controlul traficului aerian au dus la noi întârzieri și anulări de zboruri. Pasagerii afectați au fost notificați pe e-mail și prin SMS și li s-au prezentat opțiunile, fie să li se returneze banii, fie să plece cu următoarea cursă disponibilă. Ryanair își cere scuze pentru aceste întârzieri”, a precizat compania.

Oficialii aeroportului spun că este vorba despre 14 zboruri ale Ryanair anulate, din cauza condițiilor meteorologice din Europa și din cauza restricțiilor de ieri, când condițiile meteo au afectat un alt aeroport, cel din Essex. Situația nu este rezolvată nici până acum. Zborul Ryanair FR 8371 trebuia să decoleze de vineri, de la ora 18:00, ora Angliei. 

Unul dintre părinți a spus că elevii au dormit pe jos și nu au primit mâncare.  „După ce au fost ținuți în aeronavă pentru trei ore au fost coborâți, fără a primi explicații, și abandonați pe aeroport de către compania de zbor”, a precizat acesta.

O elevă a precizat că la un moment dat copiii au primit câteva sticle cu apă. Potrivit părinților care au contactat consulatul României, la aceeași coadă de pe Aeroportul Stansted se află și consulul. Deocamdată, compania Ryanair nu a oferit un punct de vedere.

Comenteaza