Vinerea neagră: doi tineri, făcuţi zob în două accidente petrecute în mijlocul Clujului

Vinerea neagră: doi tineri, făcuţi zob în două accidente petrecute în mijlocul Clujului
ISU Cluj a trimis vineri dimineaţa, în acelaşi timp, două ambulanţe, la două accidente de circulaţie: una pe strada Paris, şi cealaltă pe strada Primăverii.

În acele evenimente rutiere au fost implicaţi, suferind răni de diverse categorii, doi tineri, unul de 19 ani, iar altul de 24 de ani, ambii fiind aduşi de către echipajele SMURD la UPU.

Pe strada Paris a fost lovit în plin un pieton care încerca să traverseze neregulamentar strada, el fiind acroşat de un şofer de 30 de ani din Apahida. 

"În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 07:50, Poliţia a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Paris, în cadrul căruia un pieton de 19 ani din Cluj-Napoca a traversat neregulamentar strada, fiind acroşat de un autoturism la volanul cătruia se afla un conducător auto de 30 de ani din Apahida", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, :tefana Moldovan.

Tânărul, rănit deosebit de grav, a fost transportat de urgenţă la spital, unde a intrat pe mâna medicilor. 

"Cu privire la accidentul de pe strada Paris, pietonul de 19 ani a fost adus la UPU cu traumatism cranio-cerebral, pierdere de cunoştinţă, traumatist toracic drept cu contuzie pulmonară, lob superior drept, şi fractură de claviculă stângă. Pacientul este stabil hemodinamic şi respirator şi va rămâne internat în spital", a precizat Monica Costin.

În celălalt accident rutier a fost implicat un biciclist care, din cauza unui şofer iresponsabil, a ajuns să dea cu capul de pământ. 

"În jurul orei 08:00, Poliţia afost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu accidentarea unui biciclist de 24 de ani din judeţul Harghita. Acesta a fost surprins de un autovehicul la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din Cluj-Napoca la intersecţia străzilor Primăveii şi Almaşului. Pe fondul neacordării de prioritate, acesta a determinat frânarea bruscă a biciclistuului, producându-se autoaccidentarea lui prin cădere", a specificat Moldovan.

La fel ca pietonul, el a fost transportat la spital, unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare. 

"Celălalt pacient, venit de pe strada Primăverii, este un tânăr biciclist cu traumatism cranio-cerebral minor, traumatism facial, contuzie piramidală, fractură antebraţ drept. Va fi dus pentru consult de specialitate la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială şi Ortopedie", a afirmat Costin. 

Poliţia continuă cercetările în ambele cazuri pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii celor două evenimente rutiere.

 

Comenteaza