Vine frigul, trebuie lemne de foc. Soluţia? Le furi

Vine frigul, trebuie lemne de foc. Soluţia? Le furi
În urma unei acţiuni pentru combaterea delictelor silvice, doi bătrâni au fost prinşi la furat de lemne. Un alt şofer a fost depistat transportând ilegal brazi.

Mai precis, un clujean de 66 de ani a fost prins pe o păşune împădurită de pe raza localităţii Floreşti în timp ce încărca în remorca unui tractor aproximativ 30 de buşteni, pe care i-ar fi tăiat. Potrivit poliţiştilor, vehiculul i-ar fi fost pus la dispoziţie de un alt bărbat de 66 de ani, care l-ar fi li sprijinit în activitatea ilicită desfăşurată.

"Cei doi au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos, neînsoţit de documente de provenienţă, a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent", a transmis Inspectoratul de Poliţ'ie Judeţean Cluj.

De asemenea, poliţiştii au depistat, în trafic, pe raza localităţii Gilău, un vehicul cu care se transportau 20 de brazi, pentru care conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani din Floreşti, nu deţinea documente legale de transport.

Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

Comenteaza