Video Foto Veşti proaste pentru lotul Autostrăzii 3 de lângă Cluj: lucrări abia la 23%, inaugurarea în 2021

Noi imagini de pe lotul Câmpia Turzii - Chețani, parte din Autostrada (A3) Transilvania, au fost publicate de reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura (API).

"Miercuri, 8 mai 2019, am filmat din dronă lotul Câmpia Turzii - Chețani, parte din A3, construit de cei de la Straco. Într-adevăr, vremea nu a fost prielnică în ultimele săptămâni, dar chiar și așa mobilizarea antreprenorului este în continuare deficitară. Lucrările avansează într-un ritm foarte lent, existând tot mai multe șanse ca inaugurarea segmentului de 15,7 km să fie împinsă în 2021.

Stadiul fizic a ajuns la aproximativ 23%. Problemele financiare ale constructorului adăugate la incapacitatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a-și asuma costurile suplimentare generate de studiul de fezabilitate precar reprezintă "rețeta perfectă" pentru un nou șantier interminabil, derulat cu frâna de mână trasă", transmit reprezentanţii API. 

La începutul lunii martie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul CNAIR, Narcis Neaga, au vizitat şantierele loturilor Iernut – Cheţani şi Cheţani - Câmpia Turzii ale A3. Ministrul a apreciat că stadiul fizic al lucrărilor era acceptabil, însă că dorește să vadă o mobilizare mai mare din partea constructorilor. 

Autostrada Câmpia Turzii - Târgu-Mureş este împărţită în patru porțiuni: lotul 1, între Ungheni şi Ogra, de 10,1 km, lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, de 3,6 km, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, de 17,9 km, lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani, de 15,6 km. Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni - Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, de 14 km, au fost date în folosinţă în decembrie 2018.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Comenteaza