Vechile biciclete inspiră poveşti noi

Vechile biciclete inspiră poveşti noi
Vineri, odată cu startul festivalului Colours of Cluj, veţi putea admira instalaţia artistică realizată de băieţii de la Reborn Bicycles, care fac ce ştiu ei mai bine, şi anume să readucă la viaţă vechile biciclete.

Bicicleta Colours of Cluj a fost construită special pentru festival de cei de la Reborn Bicycles. A pornit la drum încă de joi, iar de vineri clujenii o pot admira în Piața Unirii, unde va fi expusă. Primul care va fotografia bicicleta și va posta poza pe pagina festivalului va primi un abonament de o lună la cursuri de cycling.

„Am fost abordaţi de organizatorii Colours of Cluj, să colaborăm printr-un proiect colorat cu care să şi participăm în cadrul festivalului. Am ajuns la concluzia că o bicicletă cu temă colorată ar fi o variantă", a spus Bogdan Greab, unul dintre fondatorii Reborn Bike.

Vechea bicicletă a prins viață după o săptămână de muncă. Are un design inedit, un cadru reciclat, un ghidon French moustache, două frâne și e cu o singură viteză, dacă tot este în trend. Din motive de siguranță, au fost folosite și piese noi: roți, pedale, câteva piese la șa.

"Munca la resuscitarea unei biciclete ieşită din uz în medie poate să dureze de la o săptămână, până la Doamne ajută... Totul depinde de cât de complex este proiectul. În cazul de faţă, am reuşit să ne încadrăm într-o săptămână, timp în care am reuşit să punem pe roţi bicicleta Colours of Cluj", a explicat Bogdan.

Bicicleta Colours of Cluj este una city sport, colorată în culorile curcubeului și inscripționată cu mesajul „Burn fat, not oil" (Arde grăsimi, nu ulei), un îndemn pentru oameni de a proteja mediul înconjurător, prin care organizatorii doresc să atragă atenția asupra problemelor ecologice cu care se confruntă societatea modernă.

"Această bicicletă are ca scop promovarea mijloacelor de transport alternative, nemotorizate. Am surprins pe cadrul bicicletei imagini din natură cu animale, peisaje pozitive eco, bio friendly. Bicicleta este city sport, single speed, perfectă pentru a te deplasa în oraş pentru recreere. Sperăm ca prin realizarea acestui proiect, privitorii să-şi deschidă mintea şi să înţeleagă beneficiul transportului pe bicicletă în oraş, în primul rând, şi în afara lui", a mai spus Bogdan.

A fost revitalizată pentru a le oferi clujenilor ocazia să îi recreeze povestea. După festival, ea va rămâne la Casa TIFF și va avea o viață proprie, așa că fanii îi vor putea urmări parcursul atât în oraș, cât și pe rețelele de socializare.

Reborn Bicycle este un atelier de creaţie care încearcă să dezvolte cu fiecare proiect un obiect atât practic, cât şi estetic, şi evident un lifestyle. A luat ființă din pasiunea pentru biciclete şi din dorinţa de a le readuce la viaţă pe cele vechi, pe cele care ascund o poveste şi care prin noul design pot inspira alte poveşti. O bicicletă plină de culoare prinde viaţă la cea de-a doua ediţie Colours of Cluj şi vă aşteaptă să îi re-creaţi povestea.

Comenteaza