Val de tâlhării la Cluj

Val de tâlhării la Cluj
| Foto: Arhiva

O serie de tâlhării au avut loc, în doar câteva zile, la Cluj. Printre cei cercetați de polițiștii clujeni se află și un minor.

Poliţiştii din Turda au identificat şi depistat un tânăr de 16 ani, bănuit de comiterea unei tâlhării. 

"Din cercetări a reieșit că, la data de 9 iulie 2019, în jurul orei 23.40, cel în cauză ar fi agresat și deposedat un bărbat de 23 de ani, din Turda, de un telefon mobil. Persoana vătămată se afla pe strada Ștefan cel Mare, din Turda, la momentul respectiv", transmite IPJ Cluj.

Marți, 16 iulie 2019, în urma probatoriului administrat în cauză, magistraţii Judecătoriei Turda au emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 25 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști.

 

Totodată, în data de 14 iulie, în jurul orei 23.45, poliţiştii din Dej au fost sesizaţi de către un bărbat de 69 de ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce se afla pe raza municipiului Dej, a fost deposedat prin violență de circa 1800 de lei și acte personale.

Potrivit IPJ Cluj, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi reţinut doi bărbaţi în vârstă de 22 și 25 de ani, din județele Bistrița Năsăud și Maramureș, şi o femeie de 21 de ani, din Dej, bănuiţi de comiterea faptei, iar, la data de 16 iulie, magistraţii Judecătoriei Dej au emis două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile față de doi dintre aceștia. Cel de–al doilea bărbat a fost depistat și reținut la data de 16 iulie și urmează a fi prezentat în fața magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei persoane.

                            

Cel de-al treilea caz de tâlhărie a avut loc, tot în data de 14 iulie, în Florești.

Astfel, la data de 15 iulie, în jurul orei 11.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 69 de ani, din oraşul Bechet, judeţul Dolj, despre faptul că, la data de 14 iulie, în timp ce se afla în localitatea Gilău, a fost deposedat prin violență de circa 200 de lei de către o persoană necunoscută.

"În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, a fost identificat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 46 de ani, din comuna Râşca, judeţul Cluj, bănuit de comiterea faptei. La expirarea reţinerii, cel în cauză va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive. În cauză se efcctuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", precizează IPJ Cluj.

Comenteaza