Unul din doi liceeni din Cluj şi-a căzut Bacul, dar nu s-a înghesuit la meditaţii pentru bacul de toamnă. Cuibus: "au preferat vacanţa"

Unul din doi liceeni din Cluj şi-a căzut Bacul, dar nu s-a înghesuit la meditaţii pentru bacul de toamnă. Cuibus:
Şcolile din Cluj au organizat cursuri de pregătire pentru elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat, dar aceştia nu s-au înghesuit să onoreze oferta, chiar dacă rata de promovabilitate, în acest an, a fost foarte scăzută: unul din doi elevi a căzut examenul. " Se pare că vacanţa a fost mai importantă decât examenul", a spus inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus. A doua sesiune a bacalaureatului a început ieri cu proba orală la limba şi literatura română.

"Elevii nu au fost foarte interesaţi. Au fost foarte puţini care au participat la pregătirile pe care noi le-am organizat în centrele din şcoli. Se pare că vacanţa a fost mai importantă decât examenul care avea să urmeze", spune Cuibus.

Aproape 2.500 de absolvenţi din Cluj susţin de ieri probele la bacalaureatul de toamnă, în cele nouă centre de examinare din judeţ. Cele mai multe centre de examinare, şase, sunt în Cluj-Napoca: Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu", Colegiul Tehnic "Raluca Ripan", Liceul Tehnic "Aurel Vlaicu", Colegiul Tehnic "Edmund Nicolau" şi Colegiul Tehnic "Napoca". De asemenea, în Turda există alte două centre de examinare: Colegiul "Emil Negruţiu" şi Colegiul Tehnic "Ioan Raţiu", în vreme ce în Dej a fost organizat un al nouălea centru de examinare.

Ieri a avut loc prima probă orală la limba şi literatura română, probă la care s-au înscris 426 de candidaţi. Astăzi şi mâine, un număr de 396 de candidaţi susţin proba orală la limba străină, iar miercuri va avea loc proba de competenţe digitale, cu un număr de 429 de candidaţi înscrişi. "Vrem să credem că în această săptămână probele se vor finaliza fără incidente", a spus Valentin Cuibus, şeful IŞJ Cluj.

Examenele scrise sunt programate în intervalul 27-31 august, urmând ca primele rezultate să fie afişate în 2 septembrie. În 27 august 1264 de absolvenţi vor susţine examenul scris la limba şi literatura română. O zi mai târziu va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar în 29, respectiv 31 august va avea loc proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţiile în 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate două zile mai târziu, în data de 5 septembrie.

La Cluj, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, promovabilitatea a fost de 56,26%.

Comenteaza