UNICEF: Conflictul din Siria - copii ucişi în război sau folosiţi ca atacatori sinucigaşi ori în execuţii

UNICEF: Conflictul din Siria - copii ucişi în război sau folosiţi ca atacatori sinucigaşi ori în execuţii
Potrivit UNICEF, în anul 2016, cel puţin 652 de copii au murit, o creştere de 20% faţă de bilanţul anului 2015, iar peste 850 de copii au fost recrutaţi să lupte în cadrul conflictului.

Numărul copiilor ucişi în cadrul războiului din Siria a înregistrat cel mai înalt nivel în anul 2016, de la începutul conflictului civil, a anunţat Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat de BBC.

În anul 2016, cel puţin 652 de copii au murit, 255 dintre aceştia în apropierea unei şcoli, o creştere de 20% faţă de bilanţul anului 2015, potrivit organizaţiei.

Cifrele includ numai decesele verificate formal, numărul celor ce au murit în urma conflictului în anul 2016 putând fi mult mai mare, relatează Mediafax.

Potrivit UNICEF, peste 850 de copii au fost recrutaţi să lupte în cadrul conflictului.

Numărul este dublu faţă de cel din 2015, conform raportului. Cei care au fost recrutaţi au fost folosiţi în lupte sau în cazuri extreme, execuţii, folosiţi ca atacatori sinucigaşi sau gărzi de închisoare.

"Milioane de copii din Siria sunt atacaţi zilnic, vieţile lor sunt întoarse pe dos", a declarat un reprezentant al organizaţiei pentru copii.

Şase milioane de copii se bazează în prezent pe ajutoare umanitare, din cauza războiului civil ce a început în urmă cu şase ani.

Aproximativ 2,3 milioane de minori au părăsit Siria, dar cei mai vulnerabili sunt cei 2,8 milioane ce sunt blocaţi în zone inaccesibile, inclusiv 280.000 ce trăiesc sub asediu.

 

Comenteaza