Un tânăr din Ucraina şi o familie de români, opriţi de poliţiştii de frontieră. Ce încercau să aducă în ţară

Un tânăr din Ucraina şi o familie de români, opriţi de poliţiştii de frontieră. Ce încercau să aducă în ţară
Inspectorii vamali au reţinut cele două autoturisme cu care se făcea transportul ilegal.

În data de 17.09.2016, în cadrul unei acțiuni inițiate de Direcția Generală a Vămilor pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete la frontierele României cu Ucraina și Republica Moldova, inspectorii vamali din cadrul B.V.F. SIGHET au descoperit la intrarea în România 5 520 țigarete de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme, în vederea sustragerii acestora de la controlul vamal.

În data de 17.09.2016, în urma controlului vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism SMART înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean ucrainean în vârstă de 24 ani, s-au descoperit în aripile din spate ale autoturismului, în urma demontării blocurilor de semnalizare-spate, 3 600 țigarete de proveniență ucraineană. Țigările au fost descoperite cu ajutorul câinelui antitabac ROCKY.

În aceeași zi, inspectorii vamali au descoperit în cavitatea destinată roții de rezervă a unui autoturism marca BMW înmatriculat în România, în urma demontării panoului care închide această cavitate, 1 920 țigarete de proveniență ucraineană. Autoturismul a fost supus controlului vamal pe sensul de intrare în România, fiind condus de o doamna în vârstă de 39 de ani care călătorea împreună cu soțul acesteia, ambii cetățeni români.
În conformitate cu legislaţia vamală în vigoare, autoritatea vamală a luat măsura confiscării întregii cantități de țigări descoperite, a aplicat o amenzi contravenționale în cuantum total de 10 000 lei, câte 5 000 lei pentru fiecare faptă contravențională și a reținut până la plata amenzii cele două autoturisme folosite la sustragerea produselor accizabile (țigări) de la controlul vamal.

Comenteaza