Un român căutat de FBI a fost arestat la Budapesta, când ieșea de la piscină

Un român căutat de FBI a fost arestat la Budapesta, când ieșea de la piscină
| Foto: Arhiva

Românul a fost arestat marți de poliția ungară, în momentul în care părăsea o piscină în aer liber din Budapesta.

Bărbatul de 36 de ani aflat pe lista infractorilor urmăriţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a fost arestat marți de polițiștii maghiari, în momentul în care părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. Fapta pentru care bărbatul este suspect a fost comisă în SUA în urmă cu 15 ani, informează poliţia ungară, citată de MTI, conform Agerpres.

Cu dublă cetățenie română și maghiară, Ştefan Alexandru B. ar fi membru al unei bande infracţionale care, în 2007, a răpit un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală.

Cuplului i s-a spus că ulterior i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări. Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de ridicată.

Ulterior, răpitorii și-au forțat victimele să ia somnifere și au fugit un automobil furat de la victime.

În urma identificării autorilor, la solicitarea FBI, Curtea din New Haven a emis în 2012 un mandat internațional de arestare împotriva tuturor membrilor bandei criminale pentru extorcare și furt de mașini. 

Ștefan Alexandru B. figura drept unul dintre cei mai periculoși criminali pe lista FBI, care a oferit și o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă ce ar duce la prinderea celor urmăriţi. Momentul de cotitură a avut loc atunci când anchetatorii Departamentului de Poliție Miskolc au primit informații că fugarul ar putea fi probabil în Ungaria.

Comenteaza