Un referendum pe tema câinilor maidanezi, inutil în opinia lui Antonescu VIDEO

Un referendum pe tema câinilor maidanezi, inutil în opinia lui Antonescu VIDEO
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat la Cluj că nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor vagabonzi pentru că, din punctul lui de vedere "nimeni nu vrea să vadă câini vagabonzi pe străzi".

El a mai spus că problema câinilor maidanezi nu este o problemă ce ţine de legislaţie, ci de competenţă locală. "Există primării în ţară care au getionat foarte bine această problemă. Însă dacă tu spui că ai trei hingheri în tot Bucureştiul, e clar că ai o problemă. Nu se pune problema să ucizi aceşti câini, cât să îi prinzi şi să îi aduni de pe stradă. E nevoie de un plan pentru asta, de un buget şi de oameni care să facă asta. Din tot ce se întâmplă pe toate planurile, nu putem spune că suntem o ţară civilizată", a declarat Antonescu la Cluj. 

De asemenea, liderul liberalilor a blamat faptul că o serie de personaje se folosesc de acest subiect pentru a-şi face imagine.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, ieri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv "Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân - n.r.)?".

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Citeşte şi Ce soluţie are primarul Boc la problema câinilor fără stăpân: eutanasierea. Deocamdată nu-l lasă legea

Comenteaza