Un pod din apropierea Dejului a cedat din cauza ploilor FOTO/VIDEO

Un pod din apropierea Dejului a cedat din cauza ploilor FOTO/VIDEO
Ploile puternice de ieri după-amiază au afectat un pod din Viile Dejului. Circulaţia se desfăşoară pe un singur sens de mers.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de indundaţii valabilă în judeţul Cluj. Ploile puternice de ieri după-amiază au făcut ca podul construit peste Valea Olpretului, din apropiere de Dej, să cedeze. Locuitorii din zonă au ieşit speriaţi din case şi au observat cum bucăţi din acesta se desprind. Pe alocuri, în acostament s-au format gropi de câţiva centimetri adâncime. O ţeavă de gaz a fost şi ea afectată, stabilitatea acesteia fiind şubredă.

Oamenii care locuiesc în apropiere susţin că şi anul trecut s-au confruntat cu aceeaşi situaţie şi dau vina pe autorităţi pentru gestionarea lucrărilor. "Anul trecut a căzut când au fost ploile mari, când a venit furtuna. L-au reparat cum l-au reparat, vedeţi, iar acum a cedat iarăşi. Asta este, lucrările din România", a spus o localnică.

Podul a fost semnalizat cu un copac şi cu bandă, iar şoferii sunt nevoiţi să circule pe un singur sens de mers.

În urmă cu mai mulţi ani, în urma unor verificări efectuate de Consiliul Judeţean Cluj, s-au constatat eroziuni în malurile Văii Olpretului, colmatări ale albiei şi imposibilitatea scurgerii debitelor create de viituri.

Valea Olpretului se varsă în râul Someş, în zona Viile Dejului.

 

Etichete
Comenteaza