Un deputat clujean cere să se facă public contractul de vânzare-cumpărare al Industria Sârmei către Mechel

Un deputat clujean cere să se facă public contractul de vânzare-cumpărare al Industria Sârmei către Mechel
Deputatul clujean, Mircia Giurgiu îi cere preşedintelui Autorităţii pentru Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Marius Lucian Obreja, să facă public contractul de vânzare-cumpărare al societăţii Industria Sârmei din Câmpia Turzii, unitate economică de care, spune Giurgiu, depind peste 25.000 de oameni.

Giurgiu i-a cerut astăzi oficial lui Obreja să facă public contractul de vânzare-cumpărare al societăţii Industria Sârmei Câmpia Turzii către grupul siderurgic rus Mechel. "Vă solicit, domnule preşedinte, să ne prezentaţi contractul prin care a fost vândută societatea Industria Sârmei Câmpia Turzii", spune Giurgiu în interpelarea oficială către Obreja. "Un număr de peste 25.000 de oameni depind de această unitate economică pe care "cumpărătorul intenţionează să o închidă".

Giurgiu consideră că numărul de salariaţi trebuia păstrat, dar în fiecare an au fost efectuate disponibilizări de salariaţi şi desfiinţate secţii de producţie. "Avem suspiciunea că, de fapt, de la început s-a dorit doar scoaterea de pe piaţă a unei societăţi foarte importante şi închiderea, în cele din urmă", a precizat deputatul clujean.

Prin închiderea acestei unităţi economice locuitorii din zona industrială Câmpia Turzii riscă să nu mai aibă nicio perspectivă pentru a fi create locuri de muncă, crede Giurgiu. "Considerăm că este mult mai uşor să menţinem locurile de muncă existente decât să creăm altele noi", a menţionat deputatul.

Grupul siderurgic Mechel a anunţat restructurări ale combinatelor pe care le deţine în România. Cel mai afectat de planul de reduceri de personal este fostul Industria Sârmei Câmpia Turzii, de unde pleacă în două tranşe, în acest an, 1.600 de persoane. La sfârşitul lui 2012, conform planului Mechel, ar urma să fie funcţională o singură secţie a combinatului, ce va fi subordonată Ductil Steel Buzău, o altă companie din grupul rus.

Comenteaza