Un dascăl eliminat de la Titularizare pentru că a copiat

Un dascăl eliminat de la Titularizare pentru că a copiat
Un profesor a fost eliminat de la Examenul de Titularizare din judeţul Cluj.

Un profesor care şi-a dorit o catedră de Educaţie Fizică în judeţul Cluj a fost dat afară de la Examenul de Titularizare pentru că a copiat. Incidentul s-a petrecut la liceul "Lucian Blaga".

"A fost un profesor eliminat de la disciplina educaţie fizică. A fost singurul caz de acest gen din judeţ", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, inspectorul şef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

"Dascălul avea fiţuici şi a fost eliminat", a spus directoarea adjunctă a Liceului "Lucian Blaga", Diana Saitiş.

UPDATE: Conform ISJ Cluj, din numărul total de 1.345 de candidati validaţi, s-au prezentat astăzi la concurs 1.278 de profesori. 

"La noi am avut două cazuri cu condiţii speciale de examinare: nevăzători şi slab văzători, iar proba s-a derulat cu o oră jumătate mai mult. Unul din ei a optat pentru un post de învăţător-educator", a explicat Saitiş, de la Centrul de Examinare "Lucian Blaga". În total, la nivelul judeţului Cluj, cinci persoane au beneficiat de condiţii spciale de examinare. "Am avut cinci cazuri cu aprobări speciale. Trei cu deficienţi de vedere, care sunt orientaţi către învăţământul special, iar doi pe alte cazuri", a punctat Cuibus.

Dintre cei prezenţi 41 de candidaţi s-au retras pe parcursul probei. Astfel, la nivelul judeţului Cluj sunt 1.236 de lucrări care urmează a fi evaluate. Primele rezultatele vor fi afişate în 5 august, iar rezultatele finale de după contestaţii în 8 august.

Comenteaza